Sitater

lørdag 5. september 2009

A Ham in a Role

Fakta
A Ham in a Role er en kortfilm i farger fra 1949 under Looney Tunes, med de to såkalte "Goofy Gophers" Mac og Tosh sammen mot en anonym hund. Den ble regissert av Robert McKimson og utgitt av Warner Bros. Pictures. Stemmer av Mel Blanc og Stan Freberg.

Kort fortalt
Til å begynne med ser man en hund som er lei av å jobbe i tegnefilmer, og deretter reiser hjem for å bli Shakespeare-skuespiller. Da han kommer hjem, oppdager han at hjemmet er blitt invadert av de to jordekornene Mac og Tosh, og kaster dem brutalt ut. Dette fører selvfølgelig til en temmelig hard hevnaksjon, som igjen fører til at han til slutt går tilbake til bajas-rollen han hadde før. Kanskje mer helsesamt? ;)

Oppsummering
En morsom tegnefilm det absolutt er verdt å se¹. Begynnelsen er overraskende, og slutten er morsom siden den refererer til det som har hendt. Den har en typisk tegnefilm-vits mot slutten man føler at man har sett før, men det er absolutt en bra vri på den også. A Ham in a Role er mulig å finne på DVD-en Looney Tunes Golden Collection: Volume 6, disk 1.

2 kommentarer:

  1. Finnes den på youtube? Kan du legge inn en link i så fall? Kjedelig å lese om en tegnefilm uten å se den.
    Mvh Ingrid

    SvarSlett
  2. Nei, den var på YouTube, men den ble fjernet. Finnes dog på dailymotion; link er skjult i teksten. ;)

    SvarSlett